Gratis backlinks plaatsen

Freelance Online Marketeer: Sophie van der Pluijm
Mijn dientsenMeer over mij

Gratis backlinks plaatsen: waar kun je dit doen?

Backlinks plaatsen, het blijft een belangrijk fenomeen als het gaat om jouw website. Het wordt echter snel vergeten. Waarom zijn backlinks belangrijk? Hoe meer, kwalitatieve links naar jouw website gaan (oftewel hoe populairder je bent), hoe belangrijker zoekmachines jouw website ranken.

Er zijn verschillende mogelijkheden om backlinks te krijgen. De ene kiest ervoor om zich aan te melden bij verschillende websites, de ander schrijft juist meer gastblogs en kiest voor een echte samenwerking. Er zijn diverse manieren en de een werkt beter dan de ander. Zelf heb ik hier ook mijn eigen methodes voor. Deze wil ik graag met jullie delen.

Bekijk de onderstaande methodes:

Freelancer Sophie van der Pluijm

Freelance Online Marketeer

Sophie van der Pluijm

URL op andere website aanmelden

Een populaire methode is om de link van jouw website te plaatsen op diverse websites. Dit zijn een soort collectieve websites die als het ware werken als een startpagina. Bezoekers gebruiken deze om te navigeren.

Voor mij als marketeer zijn de volgende backlinks interessant:

“Jij plaatst mijn link, dan plaats ik die van jou”

Sommige websites zullen vragen als backlink samenwerking om een bepaalde link op jouw eigen website te plaatsen. Wanneer ik mij bijvoorbeeld had aangemeld voor een Webdesign startpagina werd mij gevraagd om een link in ruil voor een vermelding te plaatsen op mijn eigen website.

Veel website vragen dit nadat je contact hebt opgenomen met de beheerder. Een kleine moeite natuurlijk!

 

Jouw backlink geweigerd:

Sommige bedrijven zijn streng als het gaat om backlinks. Val je net niet in de goede categorie of biedt je bijvoorbeeld meerdere diensten aan? Dan kan jouw aanvraag geweigerd worden. Geen probleem, er zijn tig andere websites waar je wel terecht kunt. Blijf gewoon verder zoeken!

 

Het nadeel:

Het is begrijpelijk dat veel mensen op deze manier backlinks halen. Echter, deze links maken niet zo’n grote impact als andere methodes. Sta jij bijvoorbeeld op een startpagina waar al duizenden andere links op staan? Dan telt jouw link niet zo zwaar mee. Sta je echter op een website die maar 10 links vermeld en veel bezoekers krijgt? Dan is dat wel heel erg interessant. 

Gebruik je deze backlink methode? Dan zul je jouw website in bulk moeten aanmelden op heel veel websites.

Op zoek naar een backlink bedrijf? Kijk uit dat ze je niet aanmelden op websites die gemaakt zijn voor backlinks. Websites zoals 123links etc. worden door zoekmachines zoals Google in de gaten gehouden en afgekeurd. Deze geven dus geen toegevoegde waarde, maar je betaald er wel voor!

B2B Vraag aan klanten

Ben je een B2B bedrijf of heb je verschillende sponsors, samenwerkingen, of andere relatie? Dan kun je voorstellen om samen te werken aan jouw backlinks. Jouw goede partnership kan dan nog verder versterkt worden door elkaar online te helpen. Zet elkaars logo met link bijvoorbeeld op elkaars website of schrijf een leuke review bij elkaar. 

Als Online Marketeer vraag ik mijn klanten of ik hun logo en website mag vermelden op mijn eigen website. Ik geef hiermee een extra duwtje in de rug en heb hier zelf ook voordeel van. Ookal zetten zij mijn link misschien niet op de website, ik heb een hierdoor een interessant portfolio om te laten zien.

Gastblogs schrijven

Een geweldige manier om kwalitatieve backlinks te behalen is door gastblogs te schrijven op andere websites. Zo kun je jouw expertise laten zien op verschillende platformen en laat je jezelf zien aan een nieuw deel van jouw doelgroep. 

Door een kwalitatieve tekst te schrijven zal je meer bezoekers trekken naar de website van de ‘gast’ en breng je jezelf beter onder de aandacht met een link en interessant artikel. Een duidelijke win-win voor beide partijen. 

Ben dus vooral niet bang om contact op te nemen met verschillende partijen. Als je een interessant voorstel hebt, zeker als het gaat om online zichtbaarheid, is er bijna niemand die hier niet over na zal denken.

Een super manier om backlinks te verzamelen!

 

Freelancer Sophie van der Pluijm

Sophie van der Pluijm

Hi! Leuk dat je interesse hebt in backlinks! Is er een methode die jou aanspreekt? Als online marketeer is het mijn werk om een goed backlink netwerk op te zetten. 

Kwalitatieve links zijn daarbij cruciaal. Hier hoef je echter niet naar om te kijken. Dat regel ik allemaal!

We kunnen elkaar helpen. Zoals een methode zegt: wij kunnen b2b links of gastblogs voor elkaar schrijven. Een effectieve manier voor backlinks. Is dat iets voor jou? 

Neem vooral contact met mij op: [email protected]

 

Bel Nu