El Quinto Pino Marketing

Restaurant

Verhaal 

El Quinto Pino is een gezellig Spaans restaurant in het hartje van Breda. Tijdens de Coronacrisis moest het restaurant een tijdje sluiten, maar Cristina en Dani zaten zeker niet stil! Tijdens de crisis besloten ze het restaurant op te knappen met een nieuw likje verf en vernieuwde menukaart. Ik mocht tegelijkertijd hun website vernieuwen. 

Webdesign

$

Voor dit webdesign besloten de eigenaren dat ze alle content van de oude website ook op de nieuwe wilde houden. Ook wilde ze geen verschillende pagina’s op de website, maar alles op 1 pagina houden.

Het design is in de kleuren van het restaurant, want een ‘Pino’ is een dennenboom. Ook heb ik veel witruimte gebruikt om secties op te breken.

Het hoofdonderdeel van de website waren de menukaarten. De menukaarten moesten verwerkt worden in de hoofdpagina. Dit wilde ik op een makkelijke maar nog steeds unieke manier verwerken.

Website header
Website reviews
Website content
Webdesign fotos

Product fotografie

Tijdens het maken van de website merkte ik dat de foto’s van slechtere kwaliteit waren. In de grote foto’s waren pixels te zien en daarnaast waren er ook niet genoeg foto’s. Omdat ik het beste resultaat wilde neerzetten, bood ik mijn fotografie service aan.

Binnen een aantal uur, had ik honderden foto’s gemaakt van het interieur, exterieur, en een aantal heerlijke maaltijden. Een bonus was dat ik die mocht opeten!

Kijk onderstaand een aantal foto’s en bekijk de rest op de website van El Quinto Pino of op hun Instagram!

Product fotografie

#

Conversie Optimalisatie

$

Met het nieuwe design wilde ik ervoor zorgen dat alles zo efficiënt mogelijk werkte voor bezoekers.

Ik wilde dat de klant binnen 1 klik de menukaart en het adres kon zien en binnen no-time kon reserveren.

De menukaart en het adres heb ik in de menubalk verwerkt en in de header van de pagina. Wanneer je de website binnenkomt, kan je deze dus gelijk vinden zonder naar een aparte pagina te hoeven gaan.

Ook heb ik onderzoek gedaan naar reserveringswidgets om op de website te plaatsen. Na veel vergelijken heb ik een goedkope, uitstekende widget gevonden. Zo betalen de eigenaren nu niet toeslag per reservering. Ook komt 60% van de reserveringen nu van de website i.p.v. telefoon en mail. 

SEO optimalisatie

Een van de klachten van El Quinto Pino was dat wanneer ze naar hun eigen restaurant zochten, ze niet naar boven kwamen in zoekmachines.

Aangezien er geen extra SEO pagina’s op de website mochten, was het belangrijk dat iedere tekst op de homepagina geoptimaliseerd werden. Ook de technische SEO heeft veel geholpen.

Nu is de website goed vindbaar en is verkeer verhoogt. 

SEO optimalisatie

#

Freelancer Sophie van der Pluijm

Sophie van der Pluijm

Hi! Wat vindt je van mijn werk? Ik hoor graag jouw ideeën en feedback.

Het is belangrijk dat we onszelf blijven ontwikkelen. Dit was een van de eerste websites die ik heb gemaakt. Ondertussen heb ik mijn werk en vaardigheden verder ontwikkeld.

Samen kunnen wij ook werken aan Online Marketing en meer leren van elkaar. Ik hoor graag van je!

Contact

Telefoonnummer: +31 6 213 50 171

Email: [email protected]

Bel Nu