Ecuatraveling Marketing

Reisbureau Ecuador

Verhaal 

 Ecuatraveling is een reisbureau gebaseerd in Quito, Ecuador. Het reisbureau is gespecialiseerd in reizen naar Ecuador en de Galapagos eilanden. In 2018 heb ik stage gelopen bij dit bedrijf als marketing stagiaire. Toen ik mijzelf bewees aan eigenaren Esteban en Pablo zijn ze altijd klant van mij gebleven. Helaas zijn zij door de Coronacrisis erg getroffen en doen we nu ons best om alles weer op gang te krijgen. 

Google Ads

$

In 2018, na een paar weken werken bij Ecuatraveling, vroeg ik of ik hun Google Ads campagnes mocht bekijken. Als Senior Google Ads Specialist schrok ik erg van wat ik zag. Ze waren al jaren geld en klanten aan het verliezen zonder dat ze dit wisten. 

Toen ik dat vertelde lieten ze me gelijk mijn gang gaan met Google Ads. Na 2 maanden had ik het aantal aanvragen verviervoudigd. Met een record van 102 aanvragen in een maand alleen uit Google Ads. 

Normaal betalen Google Ads klanten een vast bedrag per maand o.b.v. hun budget in Google Ads. Echter, aangezien ik meer werkzaamheden voor hun mag doen, betalen zij een totale fee per maand. 

 

SEO optimalisatie

Ecuatraveling vroeg ook of dat ik kon helpen met hun SEO. Aangezien het bedrijf veel werkt met stagiaires leek het ons een goed idee om hen wekelijkse blog teksten te laten schrijven.

Voordat de nieuwe stagiaires aankwamen, zocht ik een maand lang naar goede SEO keywords en onderwerpen voor de blogs. Deze zette ik in een overzichtelijke agenda zodat ze deze op tijd publiceerde. Deze publicaties hingen samen met Social Media posts, waarvoor ik ook een schema had gemaakt.

Ik schreef speciaal voor stagiaires een SEO tekst schrijven gids en controleerde de blogs. Hierop schreef ik mijn feedback zodat de teksten verbeterd werden.

SEO optimalisatie

#

SEO optimalisatie Ecuatraveling

Conversie Optimalisatie

$

Online Marketing kan altijd verbeteren. Daarom dat ik adviseer hoe Ecuatraveling hun conversies kunnen verhogen.

Met een SEO en Social Media strategie bereikte we al veel extra websiteverkeer. Daarnaast adviseer ik ook veranderingen op de website om bezoekers eerder te stimuleren tot een boeking. Ik werkte hierbij nauw samen met de website developer.

Het reisbureau wacht momenteel op een nieuwe website. 

Social Media

Een van de doelen was ook om Social Media engagement te verhogen. De stagiaires zouden zich hier ook mee bezig houden, nadat ik een schema maakte.

Na onderzoek naar de optimale Social Media campagne, maakte ik een schema met onderwerpen, tijden, en type post.

De stagiaires moesten zich hieraan houden en tegelijkertijd SEO optimaliseren. Wanneer zij een tekst hadden gepubliceerd, moesten zij dezelfde dag een Social Media post publiceren. Zo zorgde wij voor een hogere engagement. Bekijk het Instagram account van Ecuatraveling!

Social Media

#

Freelancer Sophie van der Pluijm

Sophie van der Pluijm

Hi! Wat vindt je van mijn werk? Ik hoor graag jouw ideeën en feedback.

Het is belangrijk dat we onszelf blijven ontwikkelen. Dit was een van de eerste websites die ik heb gemaakt. Ondertussen heb ik mijn werk en vaardigheden verder ontwikkeld.

Samen kunnen wij ook werken aan Online Marketing en meer leren van elkaar. Ik hoor graag van je!

Contact

Telefoonnummer: +31 6 213 50 171

Email: [email protected]

Bel Nu